Bekijk volledige programma

Case Stories

Knack: Maai-mei-niet

Veel mensen weten niet dat hun tuin ook een stukje natuur kan zijn. Wanneer wij onze tuinen inrichten zodat ze niet alleen de mens maar ook allerlei planten en dieren dienen, dan kunnen ze een wapen zijn in de strijd tegen de klimaat- en milieucrisis. Met de actie ‘Maai Mei Niet’ wil Knack helpen de klimaat- en milieucrisis aan te pakken. En dat met kleine, zelfs plezierige ingrepen in de tuin!

Too Good To Go: voedselverspilling tegengaan

Meer info volgt binnenkort!

Chep: move more with less

Activerende communicatie over duurzame supply chains

WALK

“CHEP is de onzichtbare duurzame ruggengraat van supply chain.”

Wie consumptie zegt, zegt supply chain. Dagelijks worden miljoenen producten over heel de wereld getransporteerd. Wat weinig mensen beseffen, is dat één transportmiddel in die hele keten centraal staat: de pallet. En daar begint al het verschil in duurzaam transport: kies je als bedrijf voor een circulaire oplossing zoals palletpooling of hou je vast aan wegwerp- of ruilpallets? Supply chain is een wereld die voor veel mensen onbekend en ook onbemind is, maar die wel een gigantische impact heeft op onze gezamenlijke voetafdruk en de afvalberg. De centrale vraag die CHEP, wereldmarktleider op vlak van palletpooling, zich dagelijks stelt is: hoe kunnen we die impact niet enkel tot nul reduceren, maar net omkeren tot iets positiefs?

TALK

“Niet te hard op de borst kloppen, er is nog veel werk voor de boeg.”

Een duurzame supply chain maak je niet op je eentje. Samenwerkingen en innovatie vormen dé sleutel tot succes. Als ondersteunend bedrijf stimuleert CHEP haar klanten om efficiënter en duurzamer te werken. Via content marketing en pers- en PR-acties geeft het bedrijf een forum aan inspirerende experten en showcases die professionals in de sector aanzetten tot innovatie en duurzame acties. Daarbij gaat het meest duurzame bedrijf ter wereld niet voorbij aan zijn eigen rol en ambitie: pionieren in regeneratieve supply chains.

Ekopak: hoe waterverbruikers waterproducenten worden

“Duurzaamheid is deel van het DNA van een bedrijf dat gedragen moet worden door alle medewerkers.”

Elke medewerker binnen een bedrijf is ook een ambassadeur van het bedrijf. Zij vertegenwoordigen onrechtstreeks waar je als bedrijf voor staat. Het is dus belangrijk dat iedereen op de dezelfde golflengte zit. Neem alle stakeholders mee in het duurzaamheidsverhaal. Niet enkel medewerkers, maar ook leveranciers, klanten, … Pas dan kan je sterk en eerlijk communiceren.

“Bouw binnen je bedrijf eerst een duurzaamheidsstrategie op, vooraleer je over duurzaamheid gaat communiceren.”

Communicatie rond duurzaamheid moet goed onderbouwd zijn. Bouw dus eerst een goede duurzaamheidstrategie op. Waar wil je als bedrijf naartoe op korte en lange termijn en hoe ga je dit verwezenlijken? De effectieve uitwerking van dit plan loopt vaak over enkele jaren, neem de tijd om hier goed over na te denken en maak geen beloftes die je niet kan waarmaken. Breng regelmatig je successen naar voren en communiceer stapsgewijs. Wees eerlijk want met zoveel ‘fake news’ doorzien mensen al snel wat waar is en wat niet.