Bekijk volledige programma

Van Walk the Talk naar Talk the Walk

Om over duurzaamheid te kunnen communiceren, moet je eerst aan duurzaamheid doen. Het klinkt evident, maar laten we die zin even herformuleren: om over duurzaamheid te mogen communiceren, moet je eerst aan duurzaamheid doen. Bedrijven die aan greenwashing doen, maken het bijzonder moeilijk voor bedrijven die effectief aan een duurzaam business idee, product of project werken om hun verhaal op een correcte, transparante en vooral betrouwbare manier naar de buitenwereld te brengen.

“If you communicate about sustainability, you should walk the talk.”

Maar hoe doe je dat? We talk the walk, met deze masterclasses. Presentatrice Valérie Thys interviewt Xavier Bouckaert, CEO van Roularta Media Group, om te horen waarom Roularta zich als mediabedrijf achter het initiatief van de masterclasses schaart, hoe het bedrijf het voortouw wilt nemen in duurzaamheidscommunicatie en hoe het concept ‘brainprint’ zijn intrede deed.

TALK

“Marketeers kunnen helpen om tot gedragsverandering te komen.”

Marketeers hebben een belangrijke rol. Zij zorgen voor de vertaalslag tussen het bedrijf en de consument. Bedrijven moeten het goede voorbeeld geven op vlak van duurzaamheid, maar ze moeten de consument daar natuurlijk ook over informeren.

WALK

“We blijven ons inzetten voor het klimaat.”

We zetten o.a. sterk in op de vergroening van het wagenpark. En volgend jaar vervangen we de ovens van onze drukpersen door energiezuinige varianten met een halvering van de CO2-uitstoot en het elektriciteitsverbruik tot gevolg. Het is een investering van 4 miljoen euro, maar hierdoor daalt onze globale CO2-uitstoot met 18%.