Ontdek alle sprekers

Bart Lombaerts

“Merken moeten stoppen met vragen ‘koop mij, koop mij’. Ze moeten eerst en vooral meerwaarde bieden. Voor de consument en voor de samenleving.”

Merken en consumenten opnieuw dichter bij elkaar brengen. Met die missie staat Bart elke ochtend op. Om hierin te slagen is meaningful communicatie van groot belang.

Als Head of Content van SPYKE helpt Bart merken om meerwaarde te bieden aan hun consumenten. Hij doet dat op strategisch vlak, maar ook door de pen of microfoon vast te houden.

Daarnaast inspireert hij de marketingwereld met boeken en opleidingen. Zo is hij docent aan o.a. BAM, UBA, AP Hogeschool en de Franstalige communicatiehogeschool Ihecs. Samen met drie andere contentmarketeers schreef hij de contentmarketingboeken ‘Dit is Content Marketing’, verkozen tot Marketing Book of the Year van 2020, en ‘Content Marketing – van marketeer tot uitgever’. Zijn visie op meaningful marketing schreef hij neer in het gelijknamige boek.

Tot slot is Bart ook voorzitter van de Expert Hub Content Marketing bij BAM.


LinkedIn


“In de toekomst enkel nog een plaats voor merken die hun verantwoordelijkheid nemen? Ik vrees van niet. Maar ofwel ga je er vol voor, ofwel trek je je er niets van aan. Voor de grijze tussenlaag is geen plaats meer. Aan jou om de keuze te maken.”

“Duurzaam ondernemen wordt geen manier om je te onderscheiden. Het wordt een Olympisch minimum.”