Ontdek alle sprekers

Lieven Vanlommel

Lieven Vanlommel (1978) studeerde samen met Jeroen Meus aan de kokschool Ter Duinen in Koksijde. Hij volgde nadien nog opleidingen aan de Universiteit Antwerpen en de Vlerick School of Business. In 2003 stichtte hij StarMeal, in 2011 stapte hij in Foodmaker.

De CEO van Foodmaker heeft een inspirerend verhaal dat vier generaties teruggaat. Lievens overgrootouders verkochten al groenten en fruit en zijn moeder was eind jaren tachtig de bezieler van saladebowls met een yoghurt dressing. Lieven groeide dus letterlijk op tussen de groenten en begon zijn eerste bedrijf al op 18-jarige leeftijd. In 2012 won hij de prijs voor ‘jonge ondernemer van het jaar’, in 2018 die voor ‘persoonlijkheid van het jaar’. Verder staat hij bekend als een Belgische pionier in de wereld van gezonde voeding. Eind 2020, midden in de covidcrisis, kende de handelsfederatie Comeos de Mercure-prijs toe aan zijn restaurantketen Foodmaker.


LinkedIn


Mensen kopen maar 30 soorten groenten. Ook al zijn er misschien 6.000 soorten groenten in totaal. Dat is zoals in een kasteel wonen en slapen in een kiekenkot.