Ontdek alle sprekers

Valerie Thys

Valerie Thys is professioneel host/presentatrice met een ruime ervaring in live events, online shows, TV, radio en podcast uitzendingen waarin ze zowel als moderator als als interviewer optreedt. Duurzaamheid, klimaatverandering, gendergelijkheid en ondernemerschap en innovatie zijn haar key-interessedomeinen.

Haar kernactiviteit is door middel van haar presentaties en communicatieskills klanten en organisaties te helpen om helder en krachtig te communiceren over hun activiteiten en hun inspanningen om duurzamer te ondernemen.

Valerie behaalde aan Harvard Business School online het certificaat Sustainable Business Strategy. Aan de Universiteit van Wageningen en de technische Universiteit Delft rondde ze een online Master rond duurzaamheidsonderwerpen af.

De weg naar een goede oplossing voor alle partijen in het klimaatvraagstuk start met een betere communicatie
Het grootste deel CO2 uitstoot komt door de bedrijven en de industrie. Toch voelt het voor de burgers aan alsof enkel zij aangesproken worden om het probleem op te lossen. De weg naar een goede oplossing voor alle partijen start met een betere communicatie over wat er van iedereen verwacht wordt, de resultaten die reeds behaald werden en het blijven sensibiliseren rond het gemeenschappelijk doel.”

Be the change you want to see in the world
Ga op zoek naar jouw ikigai of ‘reden van bestaan’. Zoek iets dat je graag doet, dat de wereld nodig heeft, waar je een missie aan kan koppelen en geld mee kan verdienen.


LinkedIn


Duurzame oplossingen bieden voor de klimaatkwestie zal alleen werken als ze reflecteren wat er echt op het terrein nodig is. Think local and act local.
We moeten afstappen van het techno fetisjisme waarbij hoog technologische industrie, start ups en nieuwe producten als de heilige graal worden gezien om het klimaatvraagstuk op te lossen.