Ontdek alle sprekers

Xavier Bouckaert

Xavier Bouckaert is CEO van Roularta Media Group. Opgeleid in Rechten, Notariaat en Bedrijfsmanagement startte hij zijn carrière in 2000 bij notariskantoor Ludovic Du Faux te Moeskroen. In 2005 begon hij bij Roularta Media Group als Bedrijfsjurist en groeide hij door als Group Controller, Directeur Magazines, COO en uiteindelijk CEO. Daarnaast is hij sinds 2015 ook voorzitter van WeMedia (Belgische Federatie Magazine Uitgevers), sinds 2017 voorzitter van de European Magazine Media Association en sinds 2021 vice-voorzitter van European Business Press.

Samen met zijn vrouw Katrien De Nolf en hun 3 zonen Michel, Emmanuel en Sébastien woont Xavier in Bellegem (nabij Kortrijk). In zijn vrije tijd houdt hij van lezen, koersen, mountainbiken, skiën en reizen.


“Wij gebruiken de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties als kompas, en focussen daarbij op vier SDG’s. Een daarvan is de doelstelling om kwaliteitsonderwijs aan te bieden. Op dat vlak kunnen wij als uitgever een rol spelen. We willen zowel lezers, medewerkers als adverteerders bewustzijn rond de SDG’s bijbrengen als hen aanzetten tot gedragsverandering.”